Owoc Noni (morwy indyjskiej) jest spożywany przez mieszkańców Polinezji już od 2000 lat. Sok pozyskiwany z tych owoców ma wytrawny smak i oryginalny aromat. Dlaczego z roku na rok zyskuje on w Europie coraz więcej popularności? Otóż sok wspomaga witalność, ma wpływ na usprawnienie funkcjonowania układu odpornościowego. Co ciekawe, substancję tę nazywa się często „aspiryną przyszłości”. Sok jest bogaty w wiele składników odżywczych, które pozwalają na szybkie i bezpieczne uzyskanie dobrego samopoczucia – preparat zwiększa także energię życiową.

W szczególności sok Noni jest polecany osobom, które intensywnie pracują i stresują się. Bardzo dobrze suplement podziała także np. na studentów przygotowujących się do sesji egzaminacyjnej. Ponadto Noni wykazuje działanie przeciwmiażdżycowe (utlenia „zły” cholesterol) oraz wspomaga organizm w walce z infekcjami układu pokarmowego. Udowodniono także, że owoce Noni mają właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe. Warto wiedzieć o tym, że sok jest aktualnie intensywnie badany pod kątem działania antynowotworowego.